چکیده
زمینه. این پژوهش به بررسی بخشش، فرایند درون فردی و تغییرات شناخت فردی پرداخته و بخشش را به عنوان فرایند بین فردی توصیف کرده و نشان داده که چگونه حوادث و پیامدها در روابط جاری میان افراد بررسی میگردند. هدف پژوهش حاضر بررسی اثربخشی بخشایش درمانی بر سلامت روانی بیماران قلبی ـ عروقی بیمارستان عالی نسب تبریز بود.
روش کار. روش پژوهش از نوع نیمه آزمایشی با استفاده از طرح پیش آزمون ـ پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری کلیه بیماران قلبی عروقی بستری در بیمارستان عالی نسب تبریز در تابستان 1397بود که برای نمونه 24 نفر از بین بیماران بصورت در دسترس انتخاب و بصورت تصادفی در دو گروه آزمایش (12 نفر) و گروه شاهد (12 نفر) تقسیم شدند. به منظور جمعآوری اطلاعات مورد نیاز در این تحقیق از پرسشنامه سلامت عمومی گلدبرگ GHQ (1979) و بسته آموزشی بخشایش دانشگاه استنفورد که توسط لاسکین (2001) ساخته شده است، استفاده شد.
یافتهها. نتایج به روش ضریب همبستگی و تحلیل مسیر با نرم افزارهای SPSS و Amos نشان داد، کمالگرایی اخلاقی با رفتار مطلوب اجتماعی و هویت اخلاقی رابطه معنادار دارد و مدل رابطه بین رابطه بین کمالگرایی اخلاقی با رفتار مطلوب اجتماعی و نقش واسطهای هویت اخلاقی معنادار است (001/0>p).