چکیده
زمینه. باورهای مذهبی کارآمد در کنار بهزیستی روانشناختی از عوامل موثر در گرایش یا عدم گرایش به اعتیاد میباشند. هر چه باورهای مذهبی فرد رشدیافتهتر باشد، در پیشگیری از ابتلا به اعتباد موثرتر خواهد بود. این مطالعه با هدف پیشبینی آمادگی به اعتیاد براساس باورهای مذهبی با نقش واسطهای بهزیستی روانشناختی در زنان انجام شد.
روش کار. این پژوهش از نوع مطالعات همبستگی میباشد، تعداد 185 زن از شهر تبریز با استفاده از روش نمونهگیری خوشهای چند مرحله ای انتخاب و پرسشنامههای آمادگی به اعتیاد، بهزیستی روانشناختی و سنجش اعتقادات دینی را تکمیل نمودند.
یافته ها. نتایج نشان داد که بین بهزیستی روانشناختی و آمادگی به اعتیاد رابطهی معکوس معنادار و بین باورهای مذهبی و بهزیستی روانشناختی رابطهی مثبت معنادار وجود دارد. مدل پیشنهادی از برازش مطلوبی با دادهها برخوردار بود.
نتیجه گیری. باورهای مذهبی با واسطهگری بهزیستی روانشناختی قادر به پیشبینی آمادگی به اعتیاد در زنان میباشد و با توجه به نقش محافظتی باورهای مذهبی در برابر ابتلا به اختلالات اعتیادی، پیشنهاد میشود که با روشهای مناسب به تقویت باورهای مذهبی و ایجاد یک نظام معنادهی به زندگی در زنان پرداخته شود و سطح بهزیستی روانشناختی زنان تقویت گردد.