چکیده
زمینه. بهزیستی و رفاه از مهم ترین جنبه های زندگی می باشد و افرادی که فاقد این مشخصه می باشند زندگی خود را بدون معنا می بینند.به همین جهت هدف پژوهش حاضر،بررسی نقش معنای زندگی و هوش معنوی در پیش بینی بهزیستی ذهنی دانشجویان بود.
روش کار. این پژوهش در چارچوب تحقیقات توصیفی-همبستگی بوده و جامعه آماری عبارت است از دانشجویان دانشگاه شهید مدنی آذربایجان که تعداد۱۳۱ نفر به صورت نمونه گیری تصادفی خوشه ای چند مرحله ایی انتخاب شدند. جهت گردآوری اطلاعات در زمینه بهزیستی ذهنی از پرسشنامه بهزیستی ذهنی کی یز و ماگیارمو با ضریب همبستگی 78/0، برای معنای زندگی از پرسشنامه معنا در زندگی استگر و همکاران و برای هوش معنوی،از پرسشنامه هوش معنوی با پایایی ۸۹/۰استفاده شده است. یافته ها: نتایج تحلیل رگرسیون همزمان نشان دادکه بین بهزیستی ذهنی با معنای زندگی (۲۹/۰) و هوش معنوی (۴۸/۰) رابطه وجود دارد (۰۱/۰p<). همچنین معنای زندگی و هوش معنوی، در مجموع ۴۳ درصد از تغیرات مربوط به بهزیستی ذهنی را پیش بینی می کنند.
نتیجه گیری. با توجه به یافته ها می توان نتیجه گرفت که با افزایش معنا در زندگی و هوش معنوی در افراد، زمینه ارتقای بهزیستی ذهنی آنان فراهم خواهد شد تا از مشکلات روانشناختی احتمالی در آینده پیشگیری شود.